2007. július 29., vasárnap

Leon

Jó korán (9kor) beértünk. Így volt idő kávéházra meg beszélgetésre. Jó volt!
Tegnap Fiesta volt, mint már mondtam, középkori jelleggel Mansillában.
A spanyolok a követezőképpen ünnepelnek: aznap délelőtt alvás meg pihi, aztán este 8-10-ig bemelegítés, aztán 10-hajnal 3-ig élet meg tánc meg zenélés, majd 3-napfelkeltéig (kb. 6:30, 7:00) óbégatás, táncolás és erős ivászat. De mindenki. Az egész város.
Kb. ötre, arra ébredtem, hogy vagy hat bárból ömlik ki a kurjongatás, ének, gitárzene meg még ki tudja mi. Tudnak élni, sokan meg így nem tudnak aludni. De sebaj.

Amit el akarok meg mondani a célokról az annyi, hogy mindenkinek lehet célja, és mindenki képes ezt a célt megtalálni. Az, aki azt mondja, hogy neki nincs, hogy ő nem talál, hogy ő szerencsétlen és neki nem jutott, az egyszerűen lusta. Mindenki képes és alkalmas rá. Már csak azért is, mert képtelenek vagyunk nem mozogni. Van, aki a rutinban találja meg a célját. És boldog. Hát tessék. Akkor legyen az. Mindegy. Egyetlen lényeges szempont van, csak egy: élvezd. Tedd azt, amit szeretsz tenni, amiért este, amikor lefekszel, az jusson eszedbe, hogy de jó lesz holnap felkelni, mert azt teheted, amit szeretsz. És nem baj, hogy most mást csinálsz, nem azt, amit valóban akarsz. Kezd el az utat. Kezdj valami olyasmibe a szabadidődben, a munkahely üresjárataiban,. hétvégén, ami már ahhoz a jó dologhoz hasonlít, amihez köze van, vagy tedd egyenesen azt amit szeretsz tenni.
És tényleg mindegy mi az, mert ha teszed, akkor jó érzésed lesz, és ettől a világot is jobbnak látod, és így jobban is kezeled mindazt, ami körülötted van.
Hallgass a szívedre, idézd fel a gyerekkori álmaidat, gondold át, hogy ha mindened meglenne, ha annyi pénzed lenne, amennyi csak kell, ha nem lennének akadályok az életedben, akkor mit tennél. MI lenne, amihez aznap reggel kezdenél, és ha ezt megtalálod, akkor kezd el. Kicsiben vagy nagyban, de kezdd el, és már is egy lépéssel közelebb kerültél a dologhoz. A Camino 800 km, de az is úgy kezdődött, hogy el kellett indulni fel a hegynek Pied de Portból. Így megy minden előre.

NA így.
Körbenézek Leonban, mert csodás város.
Sziasztok!
L