2007. július 16., hétfő

Viana

A Caminot egy életnek tekinthetem. Hiszen minden nagy dologban ott van a pici, egyetlen sejtünk hordoz minden információt magunkban.
A Camino bizony egy teljes élet. De mivel rövidebb idő alatt kell megélni, minden sokkal gyorsabban történik. Ha rossz kedved van, akkor nagyon rossz kedved van, ami elmúlik egy perc alatt.
És mivel saját életedet éled itt is, hirtelen ilyenkor élénken, vibrálva jönnek elő azok a problémák, gondolatok, érzések, amik otthon évek, évtizedek alatt halmozódnak fel, és így sokszor észrevétlenek maradnak, akár örökre is, de itt nincs idejük, mert nagyok, mert gyorsak, mert meghökkentőek. Ha valaki, bárki szeretne magával tisztába lenni, szembetalálkozni a félelmeivel, és megtudni, hogy miképpen kell azt leküzdeni, akkor ki kell próbálnia ezt a "kis" életet.
Azért mondom ezt, mert ma elég sokat gyalogoltam, és bizony nem egyszer találkoztam saját magammal (mármint nem vagyok skizofrén), azaz a saját életem kérdéseivel, feladataival, elnyomott gondolataival. Izgalmas találkozás volt. És nagyon, de nagyon hasznos. Asszem erről csak annyit (aztán élőben, ha valaki kíváncsi többet is): hogy éld az életed, ha nem teszed, és más életét éled, más kívánsága szerint, akkor elmúlik az életed, anélkül, hogy te valóban élted volna, hogy te valóban megélted volna annak szépségét, jóságát, vagy árnyait. A helyzet az, hogy nem segít senkinek, ha mások kedve szerint éled a te napjaidat, még annak sem, aki helyett éled.
Ez van. Elég nehéz felismerni, de attól még igazság. Aki most és ott ahol van, nem keresi saját életének útjait, az biztos, hogy tévúton van.
Hogyan lehet ezt csinálni?
Nem túl nehéz, de mégis az: azt kell tenni, amit valóban akarsz tenni, amit te helyesnek tartasz, ami valahol ott van benned, és azt mondja: "most ezt akarom".
Hát így!

Ui: Amikor nem írok, lehet, hogy nincs közelben net. Ez később elég gyakran előfordul majd.
Ui2: Ha nem olvasható annak oka: A: a magyar abc 80%-a hiányzik. B: ami megvan, az is rossz helyen, C: 1 euro 15 perc, ezért sietnem kell!

Minden jó!
Ölel mindenkit:
L